dissabte, 1 de desembre de 2012

Fira de Sant Andreu a Torroella de Montgrí
Avui i demà se celebra, a Torroella de Montgrí, la fira de St. Andreu. Ja van per l'edició 619 d'aquesta fira emblemàtica d'orígen medieval.  Se celebra l'últim cap de setmana de novembre (St. Andreu es el 30 de novembre), que enguany cau en 1 i 2 de desembre.Què hi podeu trobar? De tot! Mercat artesà, botigues al carrer, exposició de maquinària agrícola, exhibició de bestiar,  la festa del cavall i dels carruatges, stands del sector agrícola al recinte firal, el concurs de gossos d'atura que se celebra demà i moltes coses més. L'única cosa que no m'ha fet el pes ha estat trobar-me també una exposició de cotxes, de turismes, al bell mig del passeig, entre les parades del mercat. Ho he trobat fora de lloc, es una fira agrícola, no la fira de l'automòvil! Però bé...


Per aparcar hem hagut de fer un parell de voltes al poble, però hem tingut sort i hem pogut deixar el cotxe a l'aparcament de terra que hi ha al costat del començament del passeig (on se situa el mercat). Soc d'un poble de costa que només pateix aglomeracions de cotxes durant tres mesos a l'any i no estem acostumats a voltar per aparcar, però no hem tardat massa a fer-ho. 

Quant a les criatures : com sempre recomano portar la motxila. Potser soc una hippie, però ho trobo molt còmode, dóna més movilitat, no has d'estar pendent del cotxet i de manegar-lo entre mig de la gent que es passeja. Per cert, els petits poden fer una volta en poni, o anar a veure els tatanos i donar-los un xic de palla per menjar, si s'escau!


Passejada en poniNosaltres demà hi tornarem a fer un volt. Al mercat hi ha unes quantes parades de pa artesà que, si sou "panarros" no us voldreu perdre (jo n'he comprat un de nous que t'hi llepes els dits), també embotits de la nostra terra, formatges esplèndids, cistelleria..., bé, parades de tot, i no puc oblidar-me de la parada de la meva amiga d'Energiart Empordà, una artista multifacètica que pinta, fa joies, orgonites i fins i tot caricatures acurades! 

Us recomano molt fer una visita tranquila pel casc antic de Torroella, no us podeu deixar : la Torre de les Bruixes, el Portal de Sta. Caterina, l'Església gòtica de Sant Genís..., i una visita a Can Quintana, on hi trobareu informació i el museu de la Mediterrània. 

Més endavant faré un post sobre el Castell del Montgrí, situal dalt de la muntanya, amb una història curiosa al darrera i des d'on s'obté una vista privilegiada del nostre estimat Empordà.


Us deixo l'enllaç del programa de la fira :

http://www.torroella-estartit.cat/DOCUMENTS/137_Programa_Gral_Fira_StAndreu_2012_def.pdf

I si us interessa el tema de les orgonites :
energiart.wix.com/empordaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada