dissabte, 8 de desembre de 2012

Concurs de gossos d'aturaNo havia anat mai a un concurs de gossos d'atura, sempre havia vist el de Torroella i el de Castellar de n'Hug per la tele, però aquest any, aprofitant la visita a la fira de Sant Andreu de Torroella, hi he anat i ho recomano.

Es impressionant veure els gossos en acció. Es cert que als gossos els agrada treballar, no es una espècie que frueixi passant-se el dia gandulejant sobre un coixí, i veient els gossos d'atura queda clar : doneu a cada gos la feina per la que el van seleccionar (genèticament, vull dir), ensenyeu-lo a treballar i es guanyarà la ració de pinso sens dubte! Quan entrava un pastor al clos de seguida veies el gos corrent com un esperitat a buscar el ramat d'ovelles, tot esperant les ordres corresponents. I llavors començava la dansa entre ells dos i el ramat. A part, l'ambient també s'ha de comentar : mentre pastor i gos feinegen, tothom calla aguantant la respiració. No se sent ni una mosca ( i millor que no se senti o ja fan callar per megafonia ). I es que veure aquest espectacle té quelcom ancestral que fa que aguantis la respiració; veure aquest duet tan antic treballar fa respecte! 


L'ambient es familiar, tranquil, hi ha lavabos i una roulotte-bar amb taules i cadires per beure i menjar alguna cosa, una tenda amb productes campestres (navalles, sarrons de llana d'ovella, esquellots, cadenes per gossos, etc) i, quan s'acava el torneig se sorteja una ovella entre els espectadors (l'entrada valia 3€ els adults), cosa que desconec si es fa a tots els concursos, la veritat.
Tema bebès : jo em vaig endur el carro a petició paterna, però va ser un rotllo, perquè el nen va estar tota l'estona en braços de son pare o la seva àvia i jo vaig haver de traginar el cotxet amunt i avall pel camp ple de pedres. Es a dir que, si no teniu el cotxe molt lluny, podeu prescindir de carro i motxiles, canviador i la resta d'estris.

Doncs si voleu passar una estona entretinguda, tranquila, veient un ofici tradicional, ja ho sabeu, aneu ni que sigui una vegada a la vida a veure un concurs de gossos d'atura, val la pena!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada